Black Tulip Beauty

Red Bull Air Race - Megéri ez nekünk?!

2018. július 09. 15:07 - blacktulipbeauty

Két hete volt a Red Bull Air Race (tudom, nem vagyok elég up to date, de elég általános téma, szóval szerintem most is aktuális, főleg, hogy nagyjából ugyanezt tapasztalhatjuk a pride kapcsán, csak még erősebben). Nagyon sok helyen olvastam, hogy minek ez a sok cécó, hiszen senkit nem érdekel, zajos, három napra lezárják miatta a várost, meg különben is. Megéri nekünk ez?

dsc_0464.jpg

Nos, az erős túlzás, még ezen esemény kapcsán is, hogy lezárták volna a (bel)várost, néhány útról elterelték a forgalmat (rakpartok voltak a legfájóbbak ezek közül) és lezárták a Lánchidat. Tömegközlegedés szempontjából, a 2-es és a 41-es villamos tényleg nem járt egy bizonyos szakaszon, de a metrók pédául ugyanúgy közlekedtek. Egy kis tervezéssel könnyen megoldható volt, bár kétségtelen, hogy lehet, hogy 10 perccel később értünk oda ahova szerettünk volna, és eggyel több átszállással. Az autós forgalomról nem sokat tudok nyilatkozni, azt leszámítva, hogy nem nagyon érdemes Budapesten autóval közlekedni amúgy sem, ha nem feltétlenül muszáj. Ugyanakkor érzésem szerint, bár pénteken biztos nagyobb dugók voltak, a rakpartok kiesése miatt, de szombat-vasárnap itt is csak nagyobb kerülőkkel és plusz tíz perccel volt érdemes számolni. Ennyi rugalmasság szerintem nem ártana ha lenne bennünk, ha nem is különösebben nagy öröm, azért mégsem akkora tragédia, még akkor sem, ha akár két hetente van valamilyen hasonó esemény.

20180501_561.jpg

A repülők hangjait kétségtelenül gyakorlatilag az egész város végighallgatta. Volt hogy öt percenként elrepült egy repülő, és nem voltak épp halk jószágok. Viszont egyfelől szerintem sokkal kevésbé zavaró, mint amikor éjjel kettőkor bulizik a szomszéd, ami lássuk be (majdnem) mindenhol előfordul (néha). Ráadásul ez nappal volt, és sokkal monotonabb, sokkal jobban enged bármire koncentrálni. Akinek pedig mégsem sikerül ilyen körülmények közt, esetleg aludni szeretne ajánloma füldugót (bocs, későn szólok, de a bulik hangjai ellen is egész hatékony :D).

20180501_044.jpg

Az idei versenyről nem találtam adatot, de "2009-ben 650 ezer néző sorakozott fel a Duna partján", és ahogy néztem most is sok ezer néző volt kint a Duna két partján. Emellett rengeteg cseh szurkolót, és sok külföldi nézőt is láttam, azért a turizmusnak ez biztos segített picit ;).

20180501_069.jpg

Emellett, ha egy ilyen versenyt akarnak rendezni nálunk akkor szerintem legyünk picit büszkék rá, és ne csak a Forma1-re, mert az jó messze van a várostól, hanem a Pridera, a futóversenyekre, a Nagy Futamra, és az összes többi hasonló programra, ami színesiti a várost. Vagy ha nem is, legalább a versenyről készült képemim remélem tetszenek. :D

20180501_266.jpg

20180501_464.jpg

20180501_423.jpg

dsc_0438.jpg

20180501_211.jpg

dsc_0491.jpg

dsc_0281_1.jpg

dsc_0287_2.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://blacktulipbeauty.blog.hu/api/trackback/id/tr4814091595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása