Black Tulip Beauty

Kedvenc svájci városaim

2019. július 02. 14:51 - blacktulipbeauty

Tíz hónapot töltöttem összesen Svájcban Campus Mundi ösztöndíjasként. Ezen időszak alatt rengeteget fejlődtem szakmai szempontból, sok új barátságot kötöttem és rengeteget utaztam. Majdnem minden nagyobb svájci városban jártam, így volt miből választani, mikor arra gondoltam, hogy a három kedvencemről írok egy posztot.

Úgy általában Svájc városai nem kifejezetten nagyok, szerintem ha kizárólag a várost akarjuk látni, általában elég rájuk egy maximum két nap. Ugyanakkor érdemes a környéket is felfedezni, hiszen az egész ország csodaszép. :) Nálam nagyon sokat nyomott a latba a városok kiválasztásánál a környezet, így innen se hagyhatom le ezt a szempontot se.

3. Bellizona

Ticino kantonban található, Svájc olasz részén. Ennek köszönhetően mind az építészete, mind növényvilága számomra különleges volt és azonnal megfogott.

 dsc_2973.jpg

Három vár fekszik egymástól kényelmes sétatávban, ami szerintem nagyon különleges. Szerintem érdemes mindegyikből megcsodálni a másik kettőt, illetve a környéket.

A közelben található egy tibeti híd, mely 270 méter hosszúságú, és különleges látványt nyújt. Illetve az oda vezető túra is könnyedén megtehető egy nap alatt. (Ha a felvonót választjuk elég fél nap is rá.)

2. Lucern

Ebben a városban valahogy mindegy egy helyen van: vár, kilátás a hegyekre, folyó, tó.

A várat érdemes bejárni, több toronyba fel lehet menni, a várfokról szép a kilátás a városra, belül pedig sportpálya található, ha esetleg kocognánk pár kört. :D

 dsc_0939.jpg

A folyó felett különleges fedett fahíd ível át, melyet virágok díszítenek. Illetve az egész folyópart nagyon szép, szombatonként pedig vásárokba is belefuthatunk.

dsc_0878.jpg

A tavat végig hegyek veszik körbe, ami csodálatos kilátást biztosít egész úton. Számomra a legkülönlegesebb hajóút volt Svájcban amin részt vettem.

Közelben található a Pilátus hegy, mely rendkívül kedvelt turisztikai célpont, de igazából bármerre érdemes túrázni a környéken.

dsc_1463.jpg

1. Locarno

Abszolút kedvenc szintén Ticinoból, zseniális a hangulata, az időjárása, az építészete és a növényvilága. Kifejezetten szerettem csak sétálni itt, majd beülni egy kávézóba.

dsc_2164.jpg

Ahova mindenképp érdemes benézni a kamélia park. Mint neve is mutatja, rengeteg kamélia bokor közt sétálhatunk, fotózkodhatunk. Megpihenhetünk egy padon a (mesterséges) patakocska mellet. A kamélia érdekessége, hogy szinte minden évszakban, kora tavasztól késő őszig, van olyan amelyik virágzik.

A város (természetesen :D) tó mellett található. Hajóval el tudunk jutni a Brassago szigetre, melyen botanikus kert található, rendkívül érdekes növényekkel.

20190428_124714.jpg

dsc_0200.jpg

A városból közvetlenül fel lehet túrázni (egy kifejezetten nehéz túrautvonalon), vagy felvonóval feljutni a Cardadara. Itt található egy különleges kilátó. Innen egy óra gyalog, vagy öt perc másik felvonóval a Cimetta, ahonnan szintén csodás kilátás nyílik a környékre. Innen tovább túrázhatunk lefelé a hegygerincen, egy szintén különleges útvonalon.

dsc_0227.jpg

Összességében Svájc gyönyörű ország, különleges tájakkal és városokkal. Mindenképp érdemes felfedezni. :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://blacktulipbeauty.blog.hu/api/trackback/id/tr8114919230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása