Black Tulip Beauty

Egy nap Hévízen

2017. május 19. 22:09 - blacktulipbeauty

Két hete voltunk Hévízen, és úgy alakult, hogy nézelődésre egy teljes napunk volt csak.

Egy nap nem tűnik soknak, ugyanakkor kicsit erőltetetten, de mind Hévíz mind Keszthely nevezetességeinek megnézése belefér.

Ha nem akarunk nagyon-nagyon zsúfolt napot érdemes azért ott aludni legalább egyszer, de talán inkább két éjszakát is. Így reggel nyitásra (9 óra) mehetünk is a fürdőhöz. Mi négy órás wellness részleget is tartalmazó jegyet vettünk. Ez nem kifejezetten olcsó, de én megunnám, ha három órán keresztül csak a tóban kéne ücsörögnöm, szóval szerintem megéri.

A tóban van egy iszap fürdős rész, azt mindenképp nézzétek meg, nekem nagyon megtetszett, de itt tényleg nyakig ül az ember az iszapban :D. Emellett van pezsgő fürdő szerű része is, ha esetleg nem vesztek jegyet a wellness részlegre akkor lehet, hogy érdemes kivárni a sort (hosszú, arra számítsatok....).

Ha meguntuk a fürdőzést (vagy lejárt az idő, amíg bent lehettünk...) érdemes elbiciklizni, vagy buszozni (Volán buszok negyed-fél óránként járnak a központból) az öt km-re lévő Keszthelyre. Itt érdemes sétálni a Festetics kastély kertjében, bent a kastélyban (a könyvtára, mely meglepő módon Helikon névre hallgat, gyönyörű), illetve felmenni a toronyba és körbe nézni. Emellett természetesen érdemes lemenni a kikötőbe is, ott is sétálni, esetleg séta-hajózni.

És igen, ez mind belefér egy napba, úgy hogy nagyon hiányérzete sem marad az embernek. Persze ha van több időtök szét is lehet húzni a programokat ;).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://blacktulipbeauty.blog.hu/api/trackback/id/tr6212504677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása