Black Tulip Beauty

No-make-up make-up

2016. december 29. 20:03 - blacktulipbeauty

Azt gondolom, hogy a sminkeléshez még mindig elég rosszul állunk. Hiába szajkózzák a magazinok, hogy fogadd el magad, szép vagy stb., hogyha a következő oldalon már azt mutatják, hogy hogyan takarj el minden előnytelen(nek tűnő) részt a testeden. Nem meglepő, hogy ezek után a sminkeléssel is leginkább takargatni akarjuk az arcunkat és elég ritkák mondjuk instagramon a filter ÉS smink nélküli képek.

Ugyanakkor a sminkeléssel ki emeljük a szépségünket. Kihangsúlyozzuk a szép ívű szemöldökünket, szánkat, a hosszú szempilláinkat stb. Ha így nézzük, egyfelől máris jobban érezzük magunkat, másfelől nem érzünk kényszert, hogy egy teljes vakolattal lássuk el az arcunkat, amitől igazából még szebbek sem leszünk.

Ezután a kis monológ után lássuk, hogy én mit használok szépség-kiemelésre :)

Termékek és ahogy használom:

  • Bourjois 123 Perfect CC krém (32-es Beige Clair árnyalat): Ezt a krémet akkor ajánlom, ha nincs sok bőrhibátok, csak egyenletes arcbőrt szeretnétek. Ugyanakkor CC krémhez képest elég erős fedése van. A használata során arra figyeljetek oda, hogy iszonyatosan folyik, szóval nyugodtan tároljátok lefele fordítva, de mielőtt kinyitjátok fordítsátok szájjal felfele. Én kézzel szoktam az arcomon pár pöttyöt eloszlatni (kb. mint az arcápolónál). Aztán enyhén bevizezem a kezem (csak épp pár csepp vízzel) és eldolgozom a kialakult csíkokat.
  • Bourjois Radiance Reveal Corrector (01-es Ivoire árnyalat): Szem alá és bőrhibákra is használom. Kevés kell belőle. Szem alá egy pöttynyit szoktam felvinni az applikátorral, majd kézzel eldolgozom, úgy, hogy háromszög alakban lehozom az orr mellett (lásd kép lent). Bőrhibáknál is kézzel dolgozom el a lehető legjobban. Közepes fedése van és nem szárítja a bőröm. A világos árnyalat nagyon világos, ezt vegyétek figyelembe.
  • Púdert nem használok, talán majd nyárra beszerzek egyet, de most a száraz bőrömre nincs sok szükség rá. A CC krém meg szerintem elég tartós :) Egy pirosító viszont nem ártana...
  • Bourjois BrowDesign (03-as Chatain árnyalat) : Én ezt a szemöldök spirált nagyon nagyon szeretem. Szerintem sokkal természetesebb hatást lehet vele elérni mint egy ceruzával, egész nap úgy áll a szemöldököm, ahogy azt reggel beállítottam, illetve sokkal szimmetrikusabb vele (a szemöldökömnél vannak olyan szálak amik egyik oldalt szőkék a másik oldalt meg barnák..). Persze, ha látványos lyuk lenne van a szemöldökben, azt nem oldja meg, akkor kell a ceruza vagy a por is.
  • Yves Rocher Mascara Volume Déployé szempillaspirál. Én barna színben használom. Ezt hétköznapra tudom ajánlani szőke illetve világos barna hajú lányoknak, mert kevésbé drasztikusan tudunk magunknak hosszú illetve dús pillákat varázsolni ;).
  • Maybelline Vivid Matte Folyékony Rúzs (50es Nude Thrill árnyalat): Nem alapja egy no-make-up sminknek, de nagyon természetesen és nagyon jól néz ki :).

A folyamat képekben is :

dsc_0339_1.JPG Jó reggelt :))

dsc_0341_1.JPGAlapozó felvitel kész, de még nincs eldolgozva

dsc_0344_1.JPGKorrektor-mennyiség+ felviteli mód és (kb.) jó szemöldök alak

dsc_0349.JPGIsmerős? :D

dsc_0351.JPGÉs ez? ;)

dsc_0356.JPGKész is :)

dsc_0355.JPGMég egy kép :)

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: Smink

A bejegyzés trackback címe:

https://blacktulipbeauty.blog.hu/api/trackback/id/tr6311828017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása