Black Tulip Beauty

Szőrtlenítési körkép

2016. június 28. 22:48 - blacktulipbeauty

Lehet, hogy ez kissé furcsa téma, de mivel majd' minden módszert kipróbáltam, gondoltam leírom a tapasztalataimat, hátha segítek valakinek.

1. Borotva

Ezt gondolom nem kell sokatoknak bemutatni, ugyanakkor nem biztos, hogy nagyon érdemes használni, maximum a nagyon érzékeny területeken. Egyfelől nagyon erősíti a szőrszálakat, másfelől nagyon-nagyon gyakran kell csinálni. Viszont ha ezt választja az ember mindenképp érdemes beruházni egy jobb borotvára (kevésbé vágja meg magát az ember). Viszont a borotvahab -legalábbis számomra- nem fontos, hogy drága legyen, ha elég gyengék az ember szőrszálai az is elég, ha vizesen borotválunk.

borotva.jpg

2. Hideg gyanta

Elég jól működik, bár én saját magamnak csak lábon tudom megcsinálni. Emellett ha nem elég jó minőségű, akkor nekem ott marad a gyanta fele a bőrömön, és így természetesen le se szedi a szálakat. Ha meg jó a minősége, iszonyú drága, és az is csak egyszer használható. Fájdalom szempontjából, szerintem egész elviselhető.

3. Meleg gyanta

Otthoni géppel én még nem próbáltam, lehet hogy az segít a helyzeten, de a forró vízben olvasztgatós verzióval nekem nagyon nem sikerült semmilyen eredményt elérnem (kék foltokat leszámítva :D).

A kozmetikus meg...drága, ki gondolta volna :D. Ráadásul így is előfordult velem, hogy kék foltos lett  hónaljam. Így ha nem csak a lábatokat akarjátok szőrteleníttetni így, akkor érdemes olyant keresni aki tényleg jó (és még drágább). Mivel nagyon melegen kerül az ember bőrére, ez egyfajta érzéstelenítő hatással is jár. Szóval, ha jobban bírod az égési sérüléseket, mint ha egyesével tépkedik ki a szőrszálaidat, akkor érdemes kipróbálni...

4. Epilátor

Az előnye, hogy csak egyszer kell érte pénzt kiadni. Viszont egyáltalán nem mindegy, hogy milyent veszünk, egy olcsóbb epilátorral iszonyatosan fájdalmas lesz a szőrtelenítés és nagyon nem hatékony. Fél óra után is ott marad jó része a szőrszálaknak. A Braun Silk Epil típusú epilátorok meglepően jók, azt nem mondom, hogy fájdalommentes lesz tőlük a szőrtelenítés, de valamitől hatékonyabb, és azt a huszon párezer forintot mégis egyszer kell kifizetni. És nem érzed fél óra szenvedés után, hogy semmit nem csináltál.

epilator.jpg

Ha víz alatt is használható az tovább csökkenti a fájdalmat, illetve a jeges hűtés is, nem feltétlenül kell zselés vackot venni, elég egy kiló fagyasztott borsó is, azzal is ugyanazt a hatást érhetjük el.

A végére pedig két (elvileg) végleges módszer:

5. IPL

Hát ez abszolút hatástalan. Kihullnak a szőrszálak, de aztán vissza is nőnek ugyanúgy. És nem két év múlva. Ez mind az otthoni, mind a szalonos módszer esetén érvényes volt rám. Bár az tény, hogy nem feketék a szőrszálaim, de nem is szőkék. És az otthoniról biztosan tudom, hogy fekete hajú, fehér bőrűeken sem működik (úgy kéne a leghatékonyabb legyen).

7. Lézer

Ezt még nem fejeztem be. Ugyanakkor elég hatékonynak tűnik. Kevesebb szőrszálam van, viszont világosodnak is, ami a kezelés sikeressége szempontjából nem a legjobb jel (ugyanannál a kombónál hatékony, mint az IPL). De reménykedek, és ennél tudok olyanról akinek hatékony volt, szóval ez biztató. Viszont az ára...hát az nagyon sok, persze ha tényleg végleges, akkor nagyon is megéri. 

És még egy tipp a végére. Mielőtt megjön, két-három nappal ne  szőrtelenítsetek (kivéve borotva), mert jóval fájdalmasabb. Nagyon furcsa ez és nem is tudom megmagyarázni, de tényleg így van. (Ha valaki tudja az okát, megköszönöm, ha elárulja nekem is.)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://blacktulipbeauty.blog.hu/api/trackback/id/tr258845164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása