Black Tulip Beauty

Poket - Könyvet automatából

2018. július 21. 18:27 - blacktulipbeauty

 "Mindjárt jövök, veszek egy csokit, meg egy Esterházyt az automatából." Akár ez a mondat is elhangozhat, mióta  a Poket könyvautomaták megjelentek városszerte a nagyobb csomópontokon. (Szépséghiba, hogy nem ugyanabból az automatából vehetjük, de ezt hanyagoljuk el :D.) Emellett, a nagyobb fesztiválokon is ott vannak/lesznek ha minden igaz (az más kérdés, hogy ott mennyire találnak közönséget, de ezt most ne feszegessük).

pocket20.jpgkepmas.hu

A könyvek ára 990 Ft, ami szerintem kifejezetten olcsó, hiszen teljes regényekről beszélünk (az Esterházy pont válogatás, de a terjedelme annak is egy regényével megegyező). 20180501_010.jpg

Küllemüket tekintve: nagyon kompakt, utazóbarát kiadások, A6-os méretűek lehetnek nagyjából. Simán be lehet dobni a táskába, majdnem mindegyikbe befér és semmi baja nem lesz, esetleg picit meggyűrődik, de sokkal kevésbé, mint egy rendes papír, vagy akár karton kötéses könyv, hiszen van rajta egy gumi, amivel le lehet zárni, így véletlenül se nyílhat ki. Emellett tartalmaz egy rögzített könyvjelzőt, ami praktikus hiszen nem tudjuk elhagyni, illetve el sem felejtjük átrakni az előzőleg olvasott könyvből. Emellett nagyon szépek is minimalista stílusukkal. Egy színű, világos pasztell borítót kaptak, melyre egy sötétebb, harmonizáló árnyalattal nyomtatták a szerző nevét és a címet. Egymáshoz is elég jól illenek, így ha valaki gyűjteni szeretné őket, a polcon is jól fognak kinézni otthon ;). (Számomra picit régi im-könyv hangulatuk van, de csak annyira, hogy pont nem zavar még.)

20180717_212901.jpg

A betűk és a sorközök a kompakt méret miatt eléggé picik, így gyerekeknek, időseknek nem biztos, hogy nagyon előnyös. A betűtípus teljesen kovencionális, de könnyebbé teszi az olvashatóságot. Az oldalak kissé sárgásak (nem hófehérek), ezszámomra pihentetőbbé teszi a hosszú ideig történő olvasást.

20180715_152850.jpg

Az egyetlen tényleges problémám vele a választék. Összesen öt könyv jelent meg egyelőre. Az Esterházy, a Csáth és a Krúdy könyvek (én az első kettőt vettem meg egyelőre), szerintem érdekesek és mivel eléggé kiesnek a tananyagból így különlegesebbnek is számítanak. A Pál utcai fiúk szerintem mindenkinek megvan, akinek pedig most kötelező, nem tudom, mennyire jó a kis betűk miatt (bár legalább ez nem növeli az amúgy is nehéz táska súlyát sokkal). Mivel van ebookom, számomra a MEK-ből ingyenesen letölthető könyvek, mint Az Utas és holdvilág annyira nem vonzóak. 

20180501_009.jpg

Összességében nagyon jó kezdeményezés,  de eléggé bizosra mentek egyelőre. Minden szerzőtől a legismertebb művét, vagy válogatást nyomtattak, de tény, hogy valahol el kell kezdeni, és utazáshoz tökéletesek a könyvek. Ha sikeres lesz, és lesznek "merészebb" regény választások is akkor szuper lesz :).

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://blacktulipbeauty.blog.hu/api/trackback/id/tr1114113351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása