Black Tulip Beauty

Tényleg annyira egyszerű? - Zsírkréta festéses tapsztalatok

2017. augusztus 15. 08:54 - blacktulipbeauty

Szeretek DIY díszeket készíteni, így amikor hallottam a zsírkréta festményekről nagyon lelkes lettem, mert bár  rendes festményeket nem festettem, de ezt egyszerűbbnek ítéltem. Van itthon egy kisebb zacskó régről maradt zsírkréta, gondoltam felhasználom azokat és alkotok valami szépet. Pinteresten keresgéltem ötleteket, és végül egy figuratívabb festményt képzeltem el, egy tó előtt álló fűzfát a naplementében.

20170808_065808.jpg

Először fekete akrilfestékkel megfestettem a fűzfa törzsét és ágait - nagyon minimalistán.20170814_131858.jpg

Ezután a tavat szerettem volna elkészíteni, így elfordítottam a vásznat úgy, hogy a törzzsel szemközti oldala nézzen felfelé, majd a régről megmaradt zsírkrétáimat sorban egymás mellé felragasztottam egy kartonlapra celluxal, majd elkezdtem hajszárítózni.  Rengeteg ideig -volt, hogy öt percig egyhuzamban- melegítettem két különböző hajszárítóval is őket, de csak egyik folyt el valamennyire. Megpróbáltam ragasztópisztollyal a vászonra ragasztani, de így se működött. Ennél a pontnál majdnem feladtam, de végül elmentem és bevásároltam zsírkrétából inkább20170814_131924.jpg

20170814_132156.jpgHárom csomag zsírkrétát is vettem - biztos ami biztos, valamelyik csak működni fog : egy 12-es ICO Colour Crayonst, egy 12-es Nebuló zsírkrétát, és egy 24-es Crayola viaszzsírkrétát. Előbbi kettő egész hasonló mind színekben mind állagban, de hát ha az ember biztosra akar menni... A Crayolát pedig azért vettem meg, mert ez kicsit ugyan drágább, de egy adott színből több árnyalat is van benne, illetve kissé más az állaga, így reménykedtem, hogyha a másik kettővel nem is ezzel működni fog.20170813_233127.jpg

Ezután ezekből is párat kartonra ragasztottam, majd elkezdtem melegíteni hajszárítóval, és - nem kis meglepetésemre - nem kellett fél perc kettes fokozaton és megolvadtak. Viszont itt adódott a következő probléma, mégpedig az, hogy a hajszárító fúj. Vagyis nekem sehogy se sikerült az egymás mellé ragasztott zsírkrétákat rávennem, hogy szépen egy csíkban, függőlegesen folyjanak le. A tónál ezt úgy oldottam meg, hogy előbb mindig sorban egymás mellé ragasztottam a kartonra négy-öt darabot, majd hajszárítóval megolvasztottam és a zsírkrétákkal terelgettem a zsírkrétákkal a  folyó viaszt. Ezután visszafele, a törzs irányából is megcsináltam ugyanezt. Végül külön, egy-egy zsírkréta olvasztásával kijavítottam, feltöltöttem a rosszabb, vagy hiányos részeket. 

20170731_160032.jpg

20170731_162708.jpg

Majd visszafordítottam a vásznat, leragasztottam ragadós fóliával a belógó ágat és különböző zöldekkel megrajzoltam a fűzfát. Itt már minden zsírkrétát egyesével olvasztottam, terelgettem, hogy függőlegesen folyjon. Emellett nagyon figyeltem arra, hogy ezt a tótól messze tegyem, ugyanis az is lefolyt volna (mint ahogy ott is lefolyt ahol az olvadt zsírkréta belefolyt, de ez szerintem tényleg olyanná teszi, mintha bele lógnának az ágak a vízbe, szóval nekem kifejezetten tetszik). Illetve néhol befolyt a fólia alá is, de ezt a képet az is csak élethűbbé teszi. 20170731_185315.jpgVégül szintén külön, és messze a vászontól olvasztgatva kitöltöttem az üresen maradt részeket.

20170808_065808.jpgEz összesen egy napot vett igénybe, de szerintem megérte, mert nekem kifejezetten tetszik az alkotásom. Remélem nektek is :).

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://blacktulipbeauty.blog.hu/api/trackback/id/tr3012746586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.